Szerencses anya vagyok, hisz sosem volt gondom a zoldseggel- gyumolccsel etetessel sem babakorban a pepeknel, sem most. Foleg, ha a zoldseget ropogosan, fuszeres vajjal, a gyumolcsot husen, frissen mosva, vizesen talalom (ha figurakra vagom, osztatlan a siker (; ) Nehez egyetlen kedvencet kiemelni, de ha az oszibarackra gondolok, nem tudom elkepzelni olyan formajat, amit ne fogyasztanank szivesen. Bar eskuszom a nyers gyumolcsre, reggel, delben desszertnek, vagy vacsora melle megbolonditani az izvilagot, egy kis fantaziaval hatar a csillagos eg a gyumolcs- gasztronomiaban!
Mi azert nem torunk a Michelin csillagra, de amondo vagyok, hogy ha mar fozok, fozzek igenyesen es kedvvel! Azt vettem eszre, hogy ha orommel teszek- veszek a konyhaban, meghalalja az etel, es mivel sportbol elek, az sem mindegy, hogy mit viszek be. Fent az oszibarack kremlevesunkrol van a foto, amit hidegen es tejszinhabbal talaltam. Oda voltunk erte.
Ez a recept pedig a barackos pitenke, ami nem pont a legbaratibb egy edzesmenuben, de egy negyevesnek es egy enni szereto anyanak maga a mennyorszag! (:
30 dkg liszt
5 dkg cukor
15 dkg margarin
1 tojas
1/2 csomag sutopor
1/2 csomag vanilias cukor
1 dl joghurt
1 keshegy szodabikarbona
Extrak: mez, vanilia fagyi.
A szaraz hozzavalokat osszekevered, belemorzsolod a margarint, aztan a nedves hozzavalokat. Fel orara hutoben pihenteted, addig a gyumolcsot kenyelmesen elokeszitheted (mas feltetnel, pl almanal erre szukseg is van). Hoallo, kivajazott edenyben elterited a tesztat, a gyumolcsot durvara vagva rahalmozod. En mezzel sutes elott meg atcsepegtetem, isteni aromat ad neki! 180 fokon, ~40 percig sutom. Forron, vanilia fagyival talalom.
Milyen a natur joghurt...?
Bloaaaaahhhh...!!!!! ;DDD
Ru nem birta kivarni mig elkeszul a pite, es igazat adtam neki. A barack legjobb, ha frissen olvad a nyelvunkon! Azert 21. szazadibbra vettuk a szemezgetest:
Teljesen elaleltunk tole, es mivel igen tartalmas desszert, eleg volt elotte fustolt sajtot rantani, krokettel es ropogos, edes sargarepaval.