Holnap utazunk egy levendulas hetvegere, igy ma itthon tartottam a torpit, hogy kielvezhessunk egy napot csak ketten. Miutan megtartottam a reggeli magan edzesemet (oriasi sikerrel indult a napunk, a privat tanitvanyom hatalmasat alakitott ma, imadom latni, ahogy megnyilvanul a munkam egy elszant tanuloban!!), tettunk egy kort a varosban. Szetneztunk a kedvenc helyeinken, bevasaroltunk nehany nelkulozhetetlen holmit (mogyoros pufi es tarsai) es tizorai utan haza indultunk, mert vart rank a nap nagy esemenye: a hazi ravioli keszites! (((:
Szerencsemre Rut konnyu lekotni a konyhaban es igazam lett, amikor legjobbnak lattam rabizni a teszta keszitest. Kicsit nagyobb szutyok lett ugyan mint utanam szokott es nemi felfordulas, de boven megerte a takaritast, az ebed mennyei lett!
Ugy nezz ra, hogy tanyasi tojas, egy kedves diakom adja minden honapban, nem gyozok halalkodni! Xxx
Arany furtok.. egyszeruen nem birok betelni vele (:
Mig o pihent, mi elokeszitettuk a tolteleket:
~morvai sonka
~gouda sajt
~fustolt sajt
~vaj, pici kockakban
~tarkony (nagy mulasztas reszemrol, hogy mig odakint hizott levelu tarkonybokrok burjanzanak, en szaritottat hasznaltam, de el akartam tuntetni az apritott fuszereket a fuszerkosarambol)
Igen, nem hasznalok gyurodeszkat, csak elokezelt konyhapultot. Megmondom oszinten, nem is ertem a gyurodeszka funkciojat: plusz takaritani valo, behatarolt gyurofelulet (??????)
Hat persze, hogy kiette a fele tolteleket... <3
Az eredmeny nagyon finom lett, bar a toltelek lehetett volna kremesebb, a vaj es az olvadt sajt nem adta ki azt a hatast, amit szerettem volna. Tanulunk belole, legkozelebb mashogy oldjuk meg- azert mind elfogyott (: