Nyaron sok mindent el tudok kepzelni desszertnek, de a zsiros, nehez palacsinta nem szerepel az elso helyeken. Ha viszont viszek bele egy kis csavart, mogyorokremmel es fagyival, vagy hutott gyumolcslekvarral az egyik legcsabitobb finomsag lehet egy tartalmas leves utan! Emlitettem mar, hogy igyekeztem az utobbi idoben elhagyni a lisztet es a cukrot, es amelyik receptbe nem kell erovel betuszakolni, onnan szivesen kihagyom oket, vagy valami hasonlora cserelem. Ezt a palacsintat ugyanugy keszitem, mint a hagyomanyosat (itt nem tudok pontos receptet irni, mert szemre keszitjuk a lurkoval), de buzaliszt helyett zablisztet, cukor helyett minimalis folyekony edesitot hasznalok. A zabliszt miatt szep vilagos marad a szine, az edesitobol pedig igazan nem kell sok bele (ha pottyintos edesitot hasznalok folyekony helyett, akkor 2 tablettat szoktam szetnyomni es porkent belekeverni egy kb fel liter tejjel es ket tojassal keszulo adaghoz). Kis otlet, de nagy siker: fahej a tesztaba! Jobban tapad tole a serpenyobe, de ha jo szivvel es figyelmesen sutod, meg tudod elozni a letapadast (:
Igazan nem sok plusz bibelodessel jaro, alakbarat recept (liszt- es cukormentes dietazoknak), ami tenyleg eteti magat.
Megprobalok osszehozni egy megkozelitoleges receptet, hatha kedvet kaptol hozza:
2 tojas
1 dl olaj
2 evokanal fahej
2 potty edesito (porra nyomva) / egy teaskanal folyekony edesito
5 dl tej
annyi zabliszt, hogy palacsinta allagu legyen (ennek jo, ha kicsit suru a teszta, hogy ne szakadjon konnyen)
(vanilia velo, vagy vanilia aroma)
(szodabikarbona)
A ket tojast, fahejat, edesitot, ( esetleg vaniliat) es olajat habosra verem, illetve veretem a kolyokkel, mert senki nem tud olyan konnyu tesztat kikeverni, mint a gyerekek, ha az olukbe veszik a talat es elcsivitelnek kozben. A tej harnadat hozza ontom a liszttel egyutt, es simara keverem. Ahogy irtam mar: javaslom, hogy surubb legyen a teszta, de ha konnyu desszertre vagytok, egy pici szodabikarbonaval felfrissithetitek. A maradek tejet aprankent, lassu keveres kozben hozza adom (en a veget mar csak a merokanallal szoktam elkeverni, hogy ne legyen habos a teszta, mert akkor lyukacsosra sul, es Ruben mindent osszeken a kigyongyozodo mogyorokremmel). A serpenyot sutes kozben mindig 1-2 spriccelessel beolajozom, hogy ne ragadjon le a teszta, gyorsan sul.
Ha kesz vagytok, toltsetek teli a lapokat mogyorovajjal, mogyorokremmel, lekvarokkal vagy nyers gyumolccsel (en eperrel es barackkal probaltam, es MMMMmmmmm... batran tudom ajanlani Nektek is! Melle egy gomboc fagyi (mereszen valogassatok a gyumolcsos izekbol is, ne csak a csoki- vaniliabol), es kesz a tomor gyonyoruseg!
Szorakoztato sutogetest, jo falatozast kivanok! Xxx
ui.: a novenyeimert ne kovezzetek meg, barhogy is igyexem, nagyon nehezen viselik a forrosagot :(
ezeket a fotokat kb egy honapja keszitettem, azota mar jobb a helyzet es van, amelyik ugy osszeszedte magat, hogy viragot is hozott!