Télűző
2020. február 27. írta: SandRu

Télűző

A farsangi időszak nálam már egyfajta visszaszámlálást idéz: kifelé jövünk a télből! Mert a december kisajátít minden ünnepet, és a január&február tulajdonképpen csak arra marad, hogy valahogy túléljük tavaszig. Még szerencse, hogy ezekben a hónapokban is akad azért ünnepelni való szülinap és névnap a családban, ami mégiscsak emelni tudja ennek az időszaknak a fényét. 

De ha farsang, akkor már látni a fényt a tél hosszú és rideg alagútjának végén és halványan megjelenik az a gyengéd bizsergés az ember ujjai hegyében, ami azt jelzi, hogy már nem sok van hátra a zimankóból. És mint ilyen előremutató mérföldkő, mivel mással tudnánk jobban megünnepelni, mint egy adag hozzá méltó házi finomsággal- a farsangi fánkkal!

Persze a legjobb a sütésben, ha megoszthatjuk a konyhai ragacsoskodást a legkisebbekkel. Egy kis 'mi idő' a szürke februárban!

img_8406.jpg

Recept:

  • 25-30 dkg liszt 
  • 1 kis só
  • fél csomag sütőpor
  • 1 db tojás
  • 3 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejföl (nekem joghurtom volt itthon és remekül bevált!)
  • olaj

Elkészítés:
1. A lisztet, sót, sütőport összekeverem.
2. Másik tálban a tojást, a cukrokat és a tejfölt (joghurtot) keverem. 
3. A szárazakat adagokban hozzákeverem a nedvesekhez
4. Lisztezett felületen nyújtom, szaggatom
5. Az olajban kisütöm

Könnyű, nagyon finom fánk lett belőle és nekünk azonnal el is fogyott. Bár eleve nagyon kis adag az alaprecept, legközelebb biztosan duplázom!

Egészségetekre! ♥

 img_8453.jpg

img_8452.jpg

img_8451.jpg

img_8449.jpg

img_8450.jpg

img_8446.jpg

img_8445.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://daysonpaper.blog.hu/api/trackback/id/tr7815477480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása