Amikor a pünkösdi hosszú hétvégén már végképp elegem volt az xBoxból kiszűrődő fegyverropogásból, elcsaltam a kölyköt egy reggelisütésre. Sajnos részemről idő, részéről affinitás hiányában már csak hétvégenként jutunk el egy esetleges közös sütikészítés miatt a konyhába, de amikor végre sor kerül rá, ugyanolyan jó, mint amikor pici korában csináltunk ilyesmit együtt. Talán most annyival könnyebb, hogy nem jár minden robotgép kezelés ablakpucolással, földre dobott tálka sikító nevetéssel és anya összelisztezése gyöngyöző kacajjal. Minden változás hoz valami jót is, de a közös szöszmötölés élménye mégis a régi érzést adja. ♥
Hozzávalók:
- 1 bögre barna cukor
- 3 db tojás
- 1 bögre puha vaj
- 1 bögre liszt
- 3 bögre zabpehely (apró szemű
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg aszalt áfonya (Ruben szerint 20 és tényleg kell bele!)
- 10 dkg összetört (szerintem sós)mogyoró
- 10 dkg csokipasztilla (szerintem ét)
- 1 citrom reszelt héja (Ruben szerint narancs és a felének a leve is, tényleg isteni így!)
- 1 teáskanál fahéj (persze sokkal több teáskanál fahéjjal sokkal jobb)
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat összekeverem, hozzáadom a tojást, aztán a vajat, tallérokat formázunk és megsütjük.
175°, 10-12 perc.
Nem bírtuk abbahagyni...