Kex és tőzegáfonya
2021. május 30. írta: SandRu

Kex és tőzegáfonya

img_0463_3.jpg

Amikor a pünkösdi hosszú hétvégén már végképp elegem volt az xBoxból kiszűrődő fegyverropogásból, elcsaltam a kölyköt egy reggelisütésre. Sajnos részemről idő, részéről affinitás hiányában már csak hétvégenként jutunk el egy esetleges közös sütikészítés miatt a konyhába, de amikor végre sor kerül rá, ugyanolyan jó, mint amikor pici korában csináltunk ilyesmit együtt. Talán most annyival könnyebb, hogy nem jár minden robotgép kezelés ablakpucolással, földre dobott tálka sikító nevetéssel és anya összelisztezése gyöngyöző kacajjal. Minden változás hoz valami jót is, de a közös szöszmötölés élménye mégis a régi érzést adja. ♥

Hozzávalók:
- 1 bögre barna cukor
- 3 db tojás
- 1 bögre puha vaj
- 1 bögre liszt
- 3 bögre zabpehely (apró szemű
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 10 dkg aszalt áfonya (Ruben szerint 20 és tényleg kell bele!)
- 10 dkg összetört (szerintem sós)mogyoró
- 10 dkg csokipasztilla (szerintem ét)
- 1 citrom reszelt héja (Ruben szerint narancs és a felének a leve is, tényleg isteni így!)
- 1 teáskanál fahéj (persze sokkal több teáskanál fahéjjal sokkal jobb)

Elkészítés
A száraz hozzávalókat összekeverem, hozzáadom a tojást, aztán a vajat, tallérokat formázunk és megsütjük. 
175°, 10-12 perc.

Nem bírtuk abbahagyni...

 

img_0489_1.jpg

img_0488.jpg

img_0487.jpg

img_0486.jpg

img_0485.jpg

img_0484.jpg

img_0483.jpg

img_0482.jpg

img_0481.jpg

img_0480.jpg

img_0479_1.jpg

img_0478_1.jpg

img_0477_1.jpg

img_0476_1.jpg

img_0475_2.jpg

img_0474_2.jpg

img_0473_3.jpg

img_0472_3.jpg

img_0471_3.jpg

img_0470_3.jpg

img_0469_3.jpg

img_0468_3.jpg

img_0467_3.jpg

img_0466_3.jpg

img_0465_3.jpg

img_0464_3.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://daysonpaper.blog.hu/api/trackback/id/tr1516576568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása