Vegre egy remek urugy, mire fogva nekilathatunk egy kis ragacsoskodashoz, amibol valami finom, konnyu es szuperedes desszert szuletik: a raffaelo! Anyaknapi elokeszuleteink koze tartozik a probasutes, hogy idejeben eszrevegyuk, es korrigalhassuk az esetleges keszitesi bakikat. Bar ez a recept evek ota jol bejaratott kedvencunk, azert biztosra mentunk es nekilattunk.
Aki szereti az edeset, imadni fogja ezt a fajta raffaelot- sot, kicsit egeszsegesebb is mint a hagyomanyos, felfozos elkeszites. Az en anyukamnak bejott!
Boldog anyak napjat!
Tanyer kokusz, receptkonyv, elszant hobbicukraszok.. mi lesz ebbol...?? (;
50 dkg turo (en zsirszegenyt hasznaltam)
30 dkg kokusz
30 dkg cukor (sajnos ide hofeher kell, de 20-25 dkg is eleg, ha a turo annyitol is osszeall- az olvadt cukortol marad egyben a golyonk)
Vanilias cukor
Mandula
(kis reszelt citromhej, ami egyeni izlesunk miatt kerul bele, bar kicsit elveszti tole raffaelo jelleget)
Gondos odfigyelessel kivalasztottuk a megfelelo receptet
Osszetortuk a turot
Beletettuk a cukrokat
Beleszortuk a kokuszt (de nem mindet, mert kell valamiben hemperegniuk is a vegen) es a citrom hejat
Jol osszedolgoztuk es mehetett a golyo keszites, kozepebe mandulaval, es kesz is voltunk!